Niek van de Looi

Niek aan het werk

Niek  is autodidact.Tijdens de lagere school werd zijn tekentalent al opgemerkt. Na zijn schooltijd heeft hij altijd gewerkt in de  bloemen- en plantensector, een andere passie van hem. Sinds 2005, op een familiedag bij een workshop schilderen o.l.v. de bekende Huissense beeldend kunstenaar Jan van Krieken van Huessen, kwam de oude liefde voor schilderen en tekenen bij hem weer boven. Sindsdien heeft hij zich ontwikkeld in een foto-realisatie schilderstijl, eerst met acryl-, nu met olieverf. In zijn latere werken speelt de natuur een belangrijke rol.

Mieke Bles Kunstprijs
De minutieuze aandacht voor sfeerbepalende details en het kleurgebruik is zijn passie. In het juryrapport van zijn eerste deelname aan de Mieke Bles Kunstprijs in 2008 werd geschreven: “intrigerende landschappen waar iets spannends gebeurt en je aandacht naartoe word getrokken” en opvallend vonden zij: “de fotografische verfijnde manier van schilderen”. In 2014 wint Niek de prijs.

Galerie
Zijn galerie is gevestigd op de plak 29 in Bemmel en draagt de naam De Hoge Eest. De galerie is een overgebleven gedeelte van het verkoopkassencomplex met winkel waar hij, het grootste deel van zijn leven werkte met het kweken en verkopen van  bloemen en planten en het maken van bloemwerk. Nadat het gebied een woonbestemming heeft gekregen is een gedeelte van de kwekerij en verkoopkassen afgebroken en van het winkelgedeelte heeft hij rond 2012 een expositie ruimte gemaakt.

Bezoek op afspraak 0481-461808 (mobiel 06-410415070).